Wat weet jouw geliefde niet van jou?

Wat weet jouw geliefde niet van jou?

Coachee Wouter staat voor een enorm dilemma. Hij heeft na de kerstborrel met een van de secretaresses staan zoenen bij het fotokopieerapparaat. Later is hij met haar mee naar huis gegaan en ze hebben een paar uur liggen vrijen. Dat is niet waarover hij piekert. Hij weet, dat zij regelmatig met allerlei collega’s de koffer induikt en dat ze beslist geen behoefte heeft aan een vaste relatie. Zij weet dat hij al jarenlang getrouwd is en dat hij echt niet zit te wachten op een vrouw erbij.

Waar hij tegenaan hikt is of hij het wel of niet moet vertellen aan zijn vrouw Mieke. Zij was op zakenreis toen het allemaal gebeurde en ze heeft niets van zijn escapade gemerkt. Hij heeft haar niets verteld, ook niet tijdens de feestdagen en de daarop volgende vakantie.

Maar het blijft rondzeuren in zijn hoofd. Dat hij ontrouw is geweest. Terwijl hij nog steeds van haar houdt, haar absoluut niet kwijt wil. Dat met die secretaresse was iets van teveel drank en eenzaamheid, omdat zij er niet was. Zijn hersens werkten niet meer en zijn lijf des te beter. Hij wil het liefst schoon schip maken en alles opbiechten, maar hij is doodsbang om zijn vrouw te verliezen. Ze zijn al zo lang getrouwd, ze hebben zo’n prachtig leven samen opgebouwd.

Zo blijft hij in een cirkeltje ronddraaien. Hij wil eerlijk zijn tegen Mieke, maar als hij dat doet, gaat hij haar zeker verliezen.

Hij is verbluft als ik hem vraag waarom hij het eigenlijk wil opbiechten? Is het voor haar of voor hemzelf? Komt het er niet op neer dat hij zijn eigen schuldgevoel wil kwijtraken door Mieke op te zadelen met zijn ontrouw? Zou het niet poëtischer en ‘eerlijker’ zijn als hij de rest van zijn leven probeert het goed te maken, al weet zij niet waarom?

Wat vind jij?

 

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op www.sophiamagazine.nl

Geschreven door Philine Spruijt

Philine Spruijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *