Wat is de gebruiksaanwijzing van jouw geliefde?

Wat is de gebruiksaanwijzing van jouw geliefde?

De periode na de feestdagen is de laatste jaren steeds meer de periode van scheidingen geworden, net als vlak na de zomervakantie. Dat komt door een aantal dingen:

  • Je hebt je in december een slag in de rondte gewerkt om al je werk af te krijgen en je hebt alles geëvalueerd wat er maar te evalueren viel. Dat doe je niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op privé-gebied. En je denkt: ‘Is dit alles?’
  • Je hebt net ‘genoten’ van alle tradities rondom de feestdagen. Maar was het ook echt genieten? Of ergerde je je al dan niet stiekem aan al die oubollige dingen waar je partner zo aan hecht?
  • Je hebt tijd en ruimte gehad om na te denken, waardoor de kleine, dagelijkse ergernissen ineens veel groter en zwaarder lijken. En alles waar je aandacht aan geeft, groeit.
  • De routine van alledag lijkt een sleur, je mist de opwinding die een prille relatie met zich mee brengt. De nieuwsgierigheid om iemand te leren kennen, het warme gevoel dat iemand zoveel aandacht voor jou heeft, de vlindertjes in je buik.

De vraag is, wat je hiermee doet. Je kunt ervoor kiezen om uit elkaar te gaan, zeker als je het gevoel hebt dat je relatie echt is gedoofd. Je kunt ook eens kijken of je er samen nieuw leven in kunt blazen.

Die stap begint bij jezelf. Zolang je je partner ziet als een suf, saai, uitgeblust en voorspelbaar gewoontedier zul je diegene ook op die manier behandelen. Dus wordt het zoeken naar die lekkere, opwindende, sexy hunk of meid die ergens onder die rimpels en die gemakkelijke kleren verborgen zit. Vraag je zelf eens af:

  • Wat vond je zo leuk aan je partner bij jullie eerste ontmoeting?
  • Wat deed je partner, waardoor jij vlinders in je buik kreeg?
  • Wat deed jij om je partner te laten smelten?
  • Wat maakte je partner zo anders dan al die anderen die je kende en waarop je niet verliefd werd?
  • Waarmee kon jij je partner oeverloos gelukkig maken?

In feite maak je hiermee een gebruiksaanwijzing van je partner en van jezelf. Wat zou er gebeuren als je die nu toepast?

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op www.sophiamagazine.nl

Geschreven door Philine Spruijt

Philine Spruijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *