Waar verzuip jij in?

Waar verzuip jij in?

Cindy komt twintig minuten te laat op haar afspraak. Ze baalt ontzettend, want ze heeft een drukke dag. Maar haar auto wilde niet starten en toen heeft ze zo staan prutsen dat ze de motor verzopen heeft. Wegenwacht erbij, aardige mannen die goedmoedig van alles onder de motorkap deden en haar auto weer aan de praat kregen. Met als toetje een vermaning dat ze zich niet te druk moet maken.

Volle agenda en een deadline!

Als ze het verhaal aan een collega vertelt, schiet die spontaan in de lach. Cindy raakt geïrriteerd. Zo’n prutochtend kan ze helemaal niet gebruiken. Er ligt nog zoveel werk op haar te wachten, dat ze vanavond vast een uur langer moet werken en dat terwijl haar schoonouders komen eten en een super driegangen maaltijd verwachten. Ze kan ze niet afzeggen, want de komende twee weken zijn haar man en zij iedere avond bezet. Ze kan ook niet eerder weg, want morgen heeft ze een deadline. En nu lacht haar collega haar ook nog eens uit.

Te druk

Haar collega ziet haar gezicht en verontschuldigt zich: ‘Ik lach jou niet uit, maar ik lach omdat die verzopen motor zo helemaal weergeeft hoe het met jou zit op dit moment. Je verzuipt in je werk, je verzuipt in je privéleven, je hebt overal wel een deadline en een heilig moeten op. Ik zie dat je je al weken een slag in de rondte werkt, steeds dingen over moet doen, omdat je teveel hooi op je vork neemt. En dan is het een stel automonteurs die jou vertellen dat je rustiger aan moet doen. Hilarisch toch!’

Waar verzuip jij in?

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op www.sophiamagazine.nl

Geschreven door Philine Spruijt

Philine Spruijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *