Vrijheid is een keuze

Vrijheid is een keuze

VVVjezelf

Iedere ochtend denk ik als ik wakker ben: ‘Deze dag is helemaal van mij.’ Hoeveel afspraken ik ook heb, hoeveel werk er ook ligt, wat er verder gebeurt, ik bepaal zelf of ik een fijne dag heb of niet.

Wat voor anderen een bezoek aan de tandarts is, is voor mij vergaderen. Wij hebben een ontzettend leuke en kundige tandarts, waardoor het helemaal niet erg is om even bij te praten, terwijl hij mijn gebit bekijkt. Maar vergaderen vind ik zo zonde van mijn tijd. Helaas moet het af en toe en dan denk ik van tevoren: om zo en zo laat is het al afgelopen. Nog maar een paar uurtjes en dan is van de dag weer voor mij. Daardoor lijkt het vergaderen korter te duren.
Stapels werk maken me gelukkig, omdat ik dan voortdurend beloningen krijg. Bij ieder klusje dat klaar is, is de beloning dat het klaar is, dat ik er niet meer over hoef na te denken, dat die stapel kleiner is.

Natuurlijk valt er ook wel eens een onverwachte regenbui op mijn hoofd, maar dan hoor ik de planten juichen omdat ze wel toe waren aan een drankje.Natuurlijk rijden bussen, treinen en trams voor mijn neus weg, komen ze helemaal niet of te laat. Onhandig, maar dat niemand doet dat opzettelijk om mij te pesten. Dus ben ik blij met mijn mobieltje (om afspraken te verzetten) en mijn medereizigers. Natuurlijk kom ik mensen tegen die even vergeten zijn dat hun dag van hunzelf is en mopperen, boos zijn, vervelend doen of wat dan ook. Maar ook die mensen zijn normaliter hun leuke, vriendelijk, aardige zelf. Alleen nu even niet. En toevallig ben ik in de buurt om hun frustraties op bot te vieren. Prima! Ik kan ervoor kiezen of ik dat accepteer of verder ga. Deze dag is immers helemaal van mij!

Deze tekst vormde de basis voor het achterkantje van 19 januari 2015 van de Scheur je los kalender.

Geschreven door Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *