Vreemde ogen ontdekken

Vreemde ogen ontdekken

Carrousel3

 

Amsterdam is voor ons een gewone stad. De stad waar goede vrienden wonen, van de Uitmarkt en de Koninklijke feestjes, van shoppen en mensje-kijken, gewoon lekker. Dan is het zo leuk om van mensen uit andere landen te horen hoe mooi zij Amsterdam vinden: de grachten, de bruggetjes, de winkelstraten, zoveel bijzondere musea, de prachtige oude gebouwen en die bijzondere geveltjes. Dingen waar wij al zo aan gewend zijn, dat het ons niet eens meer echt opvalt.

Hoe wonderbaarlijk Amsterdam is, ontdekten we toen we in gesprek raakten met een stel Nieuw-Zeelanders. Op de markt hadden ze verse, nieuwe haring gegeten aan een kraampje! Zo heerlijk, zo vers, zo krijg je ze alleen in Nederland. Wij waren verbaasd, omdat het pas een maand later Vlaggetjesdag zou zijn, maar hielden ons stil. Het is zo heerlijk om in sprookjes te geloven, ook bij een Amsterdamse haringkar.

Ze waren opgetogen over wat wij Nederlanders allemaal te koop aanbieden. Ze hadden genoten van de bloemenstalletjes, de vele verse etenswaren, de goedkope kleding en schoonheidsproducten. Zelfs garen en stoffen waren er op de markt. Maar waar ze echt niets van begrepen was wat al die Nederlanders nou met die benen deden. Benen??? Ja, van die kraampjes, waar ze voeten en halve en hele benen verkochten, was dat nou een speciale woningdecoratie in Nederland? We zagen direct een gat in de markt!

Stel je voor dat je met de ogen van een toerist uit een ver land naar je eigen werk of je team kunt kijken. Wat zou je dan zien?

Deze tekst is de basis van het achterkantje van 23 mei van de Scheur je los kalender 2015

Geschreven door Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *