Verliefdheid kan chronisch zijn

Verliefdheid kan chronisch zijn

hart

We waren met een groep mensen op reis. ’s Avonds aan de bar raakten we aan de praat met een paar reisgenoten. Die vroegen hoe lang we elkaar kenden. Ze waren helemaal verbaasd toen ze hoorden dat dat al 37 jaar was. Ze dachten dat we op huwelijksreis waren, omdat we zo dicht bij elkaar zaten en elkaars hand vasthielden. Na zoveel tijd kun je toch niet meer verliefd zijn?

Ik heb geen definitie van ‘verliefd zijn’. In films hoor je het aan de romantische muziek, je leest over fladderende vlinders in je buik. ‘De kus’ van Gustav Klimt verbeeldt het. Maar hoe leg je het uit in woorden?

In een zaal met mensen kan ik zo trots zijn op mijn lief en ik vind hem mooier dan alle andere mannen. Ik zie in hem de jonge man van 37 jaar geleden, al zijn al zijn cellen duizenden keren vernieuwd. Hij heeft nog steeds die humor, die warme blik, dat heerlijke lijf. Als hij thuiskomt, raak ik nog altijd blij.

Ik weet nog precies waarom ik verliefd op hem werd, omdat ik dat nog steeds voel. Ook al zijn we zoveel jaar verder en hebben we zoveel samen meegemaakt. Het meest merk ik dat op verjaardagen, als iedereen het over leeftijden heeft. Want voor mij is hij nog steeds die geweldige gozer van 24 jaar met die prachtige blonde krullen en die fantastische glimlach.

 

Je kunt het spel de Veertig Vileine Vragen voor Geliefden bestellen bij de CoachingCarrousel door een mail te sturen naar stop@CoachingCarrousel.com. Tot Valentijnsdag pakken we het liefdevol voor je in.

Geschreven door Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *