Vakmensschap

Vakmensschap

Ik kan vakmensschap zo bewonderen! Mensen die heel goed zijn in iets en dat laten zien in de kwaliteit van hun diensten of producten. In Brugge, waar we dit weekend waren, hebben we drie prachtige staaltjes meegemaakt.

We logeerden in Maraboe, een familiehotel, vlak bij het centrum. Dat familie-achtige maakten ze volledig waar. We kwamen binnen en de eigenaresse verwelkomde ons persoonlijk. Bovendien wist ze ook precies wie we waren. Omdat we de laatste Hollanders waren die die dag nog kwamen logeren, vertelde ze er eerlijk bij. En toch, het voelde als erg welkom zijn. Het hotel zelf had inderdaad die lekkere sfeer alsof je bij een vertrouwd familielid logeert. Helemaal toen ergens aan het heerlijke ontbijt de eigenaresse nog eens benadrukte: ‘Je bent toch thuis hier?’

Namen van makers in ijs
Namen van makers in ijs

We hadden geluk dat er een ijssculpturententoonstelling was, vlak bij het station. Wat hebben we daar genoten. De makers hadden allerlei stripfiguren in ijs uitgebeeld en er was zelfs een glijbaan gemaakt. Waar ik echt van onder de indruk was, was de finesse waarmee alles gedaan was. Prachtige details, glasheldere accenten. Haast niet te geloven dat het ijs was.

Aan het eind van de middag liepen we wat rond te neuzen bij de winkeltjes. Als echte chocoholic sleepte ik mijn man mee naar alle chocoladewinkeltjes die in Brugge ruim aanwezig zijn. Geweldige etalages, heerlijk pralines. De allerbeste vonden wij Chocolat oe Praline, alweer een familiebedrijf, waar ze de chocola handmatig en naar eigen recept maken. Dat is te proeven ook!

Bij al deze voorbeelden gaat het om mensen die hun talenten gebruiken. Ze zijn niet bezig met marketing of een slimme internetstrategie. Zo zie je bij de reacties op de site van Maraboe allerlei spam en heeft Chocolat oe Praline geen website, wel een facebookpagina.  Deze mensen zijn gewoonweg bezig met hun eigen vak en leveren daardoor met een aanstekelijk enthousiasme zoveel kwaliteit! Dat vertaalt zich weer in een groeiend leger van vaste klanten, daar kan geen marketingstrategie tegen op!

Hoe intensief kun jij bezig zijn met je eigen vak, zonder afgeleid te worden door activiteiten waar je eigenlijk het talent niet voor hebt ?

December 2015

Geschreven door Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *