It takes two to tango

It takes two to tango

Carrousel5
Aan het eind van een workshop met Vileine Vragen voor Conflicten vertelt een deelnemer: Ik ben zo blij dat ik heb meegedaan! Ik heb het eindelijk door! Een oplossing kun je alleen bereiken als alle betrokkenen daar aan mee willen werken.

Het blijkt dat ze een slechte scheiding achter de rug heeft. Omwille van de kinderen heeft ze geprobeerd het contact met haar ex goed te houden, maar dat is niet gelukt. Ze voelde zich zo machteloos, omdat hij haar ontwijkt. Ze was gefrustreerd omdat ze overleg wilde over de kinderen, maar hij geeft niet thuis. Ze heeft van alles bedacht, maar het lukte gewoonweg niet. Ze voelde zich zo’n mislukkeling, totdat bij deze workshop iemand zei: Maar je kunt een ruzie toch niet in je eentje oplossen? Dat is nog eens een inzicht! In een zinnetje is het machtsevenwicht hersteld.

Om een ruzie op te lossen, is de inzet van alle betrokkenen nodig. It takes two to tango noemen we dat in de kringen van conflictcoaches. Als de ander niet mee wil werken, zijn er allerlei manieren om dat aan te pakken. Leren hoe? Volg dan onze workshop ‘Van monster naar leermeester’. In 2015 plannen we de nieuwe editie. Meer info en aanmelden: stop@coachingcarrousel.com.

Geschreven door Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *