Oude pantoffel

Oude pantoffel

oude pantoffel

Louis en José hebben van vrienden voor hun 25-jarig huwelijksfeest het spel de Veertig Vileine Vragen voor Geliefden gekregen. Ze zijn niet zo van dit soort spelletjes; inmiddels zijn ze alweer ruim 26 jaar getrouwd. Omdat de gulle gevers altijd heel leuke en bijzondere cadeaus geven, geven ze het spel toch een kans.

Om de beurt trekken ze een vraag en geven er antwoord op. Louis trekt als eerste de vraag: Voelt jullie relatie als een nieuwe schoen of als een oude pantoffel? José houdt haar adem in. Als snelle denker die ze is concludeert ze dat Louis de volgende antwoorden zou kunnen geven: 1. Onze relatie voelt als een oude pantoffel omdat we alles al hebben gedaan en meegemaakt, we eigenlijk niks nieuws meer meemaken, de rek er wel uit is. of: 2. Onze relatie voelt als een nieuwe schoen omdat ik me gevangen voel in het keurslijf van het huwelijk, ik het gevoel heb dat ik bekneld wordt en de pijnlijke plekken steeds meer pijn gaan doen. José heeft geen tijd om andere opties te bedenken, want dan geeft Louis het volgende antwoord: ‘Onze relatie voelt als een oude pantoffel. (‘En nou komt het.’ denkt ze) Omdat, vervolgt Louis, het zo comfortabel voelt om bij jou te zijn, ik iedere avond weer zin heb om naar huis te komen, ik me veilig voel bij jou, ik blij ben met de keuzes die we hebben gemaakt en gewoon omdat ik nog steeds veel van je hou, ook al zeg ik dat niet zo heel vaak meer.’

José krijgt een kleur. Een beetje van schaamte, omdat ze zijn mogelijke antwoord al zo schaamteloos inkleurde. En ook door dat geweldige ‘oude pantoffelgevoel’.

 

De Veertig Vileine Vragen voor Geliefden zijn gemaakt door Philine Spruijt & Francine ten Hoedt. Je kunt ze bestellen door te mailen naar stop@coachingcarrousel.com o.v.v. vvv voor Geliefden. Tot Valentijnsdag 2016 betalen wij de verzendkosten en pakken het spel liefdevol voor je in. Een spel kost 14,95 euro.

 

Geschreven door Philine Spruijt

Philine Spruijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *