Losers zijn in goed gezelschap

Losers zijn in goed gezelschap

VVVondernemers

Aan een goede innovatie ligt een nog betere blunder ten grondslag

Herinner je je nog die keer dat je zo afging? Je kon wel door de grond zakken. Je zag alleen maar lachende gezichten of, nog erger, mensen die je medelijdend aankeken. Wat een loser! Toch zijn dit de momenten waar je waarschijnlijk het meest van geleerd hebt. Dit zal je nooit meer overkomen! Maar het zijn ook de momenten waarop je spontaan intens gaat reflecteren: Wat heb ik gedaan? Hoe kwam ik er op? Wat had ik anders moeten doen? Hoe kan ik mijn imago weer oppoetsen?
Vaak zijn het ook de momenten waarop je bewust een grote beslissing neemt. En je bent in goed gezelschap:

  • Op de eerste dag dat ze bij een koffiebar werkte, morste Madonna jam op een klant. Ze kreeg ontslag op staande voet. Zou iemand daar nu nog rouwig om zijn?
  • Thomas Alva Edison werkte bij Western Union. Toen hij ’s avonds een geheim experiment uitvoerde en daarbij bijtend zuur op de vloer morste, kreeg hij ontslag. Hij besloot om fulltime uitvinder te worden. Het vervolg is bekend.
  • Walt Disney werd wegens gebrek aan verbeelding en goede ideeën ontslagen bij een krant. De vraag is wie hier geblunderd heeft.
  • Ook Semmelweis (handen wassen en medische attributen steriliseren), Louis Pasteur (bacteriën kunnen mensen doden) en Mendel (de vader van de genetica) werden ronduit uitgelachen om hun theorieën. Nu zijn we meer dan dankbaar om hun heldere ideeën.

Deze tekst vormde de basis voor het achterkantje van 16 januari 2015 van de Scheur je los kalender.

Geschreven door Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *