Lieve Oma

Lieve Oma

ZiOuders inhoudweb

Toewerkend naar de kersvakantie van de kinderen doe ik nog allerlei klussen en klusjes die ik graag afgestreept wil hebben. Zo ook een bezoek aan de plaatselijke stomerij. Het lijkt er op dat meer mensen met hetzelfde voornemen zijn, de kleine ruimte staat vol.

Zo staat er ook een mevrouw, een oma zo blijkt weldra, die ik van gezicht ken van het uitlaten van onze honden. Dus roep ik omdat ik haar naam niet ken: “Dag mevrouw van het witte hondje.” Ze vertelt me dat het hondje er helaas niet meer is en vervolgt dan: “U bent de mevrouw van die vragen. Ik heb al zoveel spellen gekocht en cadeau gegeven en ook gespeeld met vriendinnen en met mijn kinderen en schoonkinderen. Ik vind het zo leuk! En u heeft ook een zorgintensief kind hé? Ik heb het artikel in de krant gelezen. Één van mijn kinderen heeft ook een zorgintensief kind. En dat kost zoveel energie, vooral omdat niet beide ouders het kunnen accepteren.”

Ik was benieuwd of ze ook het spel met Veertig Vileine Vragen voor Ouders van Zorgintensieve kinderen had gekocht. “Nee, dat heb ik niet gedaan, ik durf het niet aan mijn kinderen te geven, ik denk dat ze er niet aan toe zijn.”

“Wat jammer, juist omdat deze vragen vanuit persoonlijke ervaring zijn gemaakt bieden ze zoveel aanknopingspunten voor ouders met een kind met iets (of veel) extra’s. Om te helpen in het proces van het bespreekbaar maken en leren accepteren van je kind en de situaties die dat met zich meebrengt. En bovendien kun je zoveel leren van deze kinderen en zijn het gewoon kinderen waar je van houdt. Met iets extra’s.

“Dan wil ik ze toch graag kopen! Dan kan ik ze zelf lezen en misschien af en toe eens iets ter sprak brengen, want ik wil ze zo graag helpen. Het is zo’n lief kind.” Ze liep met me mee om een spel op te halen. Mijn dag was goed, en niet vanwege de verkoop van het spel, maar vanwege die lieve oma!

 

 

Geschreven door Philine Spruijt

Philine Spruijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *