Koeioneren

Koeioneren

Petra en Hermine runnen sinds jaar en dag samen een goedlopend bedrijf in geschenkartikelen. Ze zijn als gelijkwaardige partners gestart en zakelijk is dat nog steeds zo.

Petra is een bevlogen, zachtaardige en wat timide vrouw. Hermine is net zo bevlogen en daarnaast, op zijn zachtst gezegd, nogal stevig in haar manier van communiceren. En zo werken ze al jaren samen. In de eerste jaren, toen het bedrijf nog op poten gezet moest worden ging het best goed tussen hen twee. Maar de laatste drie, vier jaar krijgt Petra steeds meer last van Hermines lompe, arrogante en onaardige gedrag. Als ze met haar echtgenoot over Hermine praat hebben ze het over Horrible Hermine.

Het rare is dat Hermine zich naar klanten toe heel anders gedraagt. Dan doet ze charmant, voorkomend. En Hermines aanpak is zeer effectief. Ze brengt, zelfs in deze crisistijd, de ene na de andere nieuwe klant binnen.

Petra heeft al een paar keer geprobeerd met Hermine te praten, maar wordt voor haar gevoel steeds met een kluitje in het riet gestuurd. Hermine vindt dat Petra zich aanstelt, zaken veel te groot maakt en zich maar moet richten op het werk.

Petra voelt zich steeds ongelukkiger en heeft diverse lichamelijke klachten. Ze heeft last van hyperventilatie, regelmatig spit en lange depressieve periodes. En ook daar krijgt ze commentaar op van Hermine.

Petra heeft het idee om de samenwerking te beeindigen wel overdacht, maar ook van tafel geveegd; ze gaat een goedlopend bedrijf toch niet de nek omdraaien omdat ze niet mans genoeg is om met Hermine om te gaan? En dus heeft ze besloten om verder te gaan.

Wat zou jij doen als je Petra was? Hoe lang zou jij je laten kleineren? Wat zou Petra kunnen helpen?

Geschreven door Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *