Laat je vinden

Laat je vinden

Hendrik is na een groot arbeidsconflict weggegaan bij zijn werkgever en heeft zich gevestigd als mediator. De opleiding was een onderdeel van zijn ontslagvergoeding. Hij heeft een website, een tarief en een boekhouder, maar het lukt hem niet om klanten te krijgen. We bekijken samen wat hij zoal kan doen.

De eerste stap is je netwerk in beeld brengen. Dat is altijd groter dan je denkt: je familie, vrienden, kennis, werkrelaties, mensen die je kent van hobby of sport. Het zijn allemaal potentiële klanten. En omdat je ze kent, vinden ze het vaak ook leuk om te horen dat je voor jezelf begonnen bent en wat je doet.

Daarmee kom je direct bij de tweede stap. Wat doe je? Hendrik leert om in een paar zinnen uit te leggen wat conflictbemiddeling is en wat hij als mediator doet. Een riedel die hij uit zijn hoofd leert, zodat hij die ieder gewenst moment kan opdreunen. Niet dat hij die tekst steeds gaat gebruiken, maar het is een steun in de rug als hij even kwijt is wat hij wil zeggen.

Als derde stap bekijkt hij sociale media. Wil hij op Twitter, Facebook, LinkedIn of welk ander medium dan ook actief zijn? Door vragen te beantwoorden en te reageren op posts kun je je kennis en ervaring delen.

Deze drie stappen houden Hendrik wel even bezig. Hij belt na een paar weken op om te vertellen dat hij zijn eerste klant binnen heeft. Via zijn schoonzusje nog wel. Hij had nooit verwacht dat familie je aan werk kan helpen.

Geschreven door Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *