Kijken door andermans ogen

Kijken door andermans ogen

Amsterdam is voor ons een gewone stad. De stad waar goede vrienden wonen, van de Uitmarkt en de koninklijke feestjes, van shoppen en mensje-kijken, gewoon lekker. Dan is het zo leuk om van mensen uit andere landen te horen hoe mooi zij Amsterdam vinden: de grachten, de bruggetjes, de winkelstraten, zoveel bijzondere musea, de prachtige oude gebouwen en die bijzondere geveltjes. Dingen waar wij al zo aan gewend zijn, dat het ons niet eens meer opvalt.

Ook wonderen bestaan in Amsterdam: een stel Nieuw-Zeelanders had echte nieuwe haring gegeten aan een kraampje! Zo heerlijk, zo vers, zo krijg je ze alleen in Nederland. En dat terwijl pas een maand later de eerste vaatjes binnen waren.

En verwondering. Diezelfde Nieuw-Zeelanders waren op de markt geweest en hadden genoten van de bloemenstalletjes, de vele verse etenswaren, maar waar ze echt niets van begrepen was wat al die Nederlanders nou met die benen deden. Benen??? Ja, van die kraampjes, waar ze voeten en halve en hele benen verkochten We hebben ze snel uit de droom geholpen.

Geschreven door Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *