Is er maar één deksel?

Is er maar één deksel?

Ze waren op een feestje en raakten in gesprek. Beiden ooit getrouwd geweest, beiden gescheiden en op zoek naar een nieuwe liefde. Hij vertelde over de talloze pogingen die hij had gedaan om vrouwen te ontmoeten. Hij was naar datingclubs geweest, had aan internetdating gedaan, ging veel en vaak naar feestjes, maar toch lukte het maar niet om de nieuwe vrouw van zijn dromen te ontmoeten. Zij was wat minder actief, maar stelde zich wel open om een nieuwe relatie te beginnen. Zij vroeg zich af of die ene ware liefde nou echt bestond of een fabeltje was. Ze werden het niet eens.

Zij wilde zo graag geloven dat HIJ bestond. De enige man die bij haar paste en met wie ze de rest van haar leven gelukkig zou zijn. Ergens moest hij rondlopen. Het was alleen een kwestie van op het juiste moment op de juiste plek zijn.

Hij vroeg cynisch hoe lang ze van plan was om te wachten tot die ware op haar pad kwam. Hij geloofde er niet zo in. Op enig moment moet je concessies doen aan je dromen en genoegen nemen met een hij of zij zonder hoofdletters.

Zij wilde graag verhalen horen over liefde op het eerste gezicht en levenslange relaties.

Hij bleef volhouden dat dat utopie is en dat de ware liefde best wel bestond, maar dat zoveel mensen die nooit zouden tegenkomen.

In hun heftige discussie vergaten ze alle andere gasten. Wie weet zat daar de ware wel tussen …

December 2015

Geschreven door Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *