Hoe verleid jij jouw lief om te doen wat jij wilt?

Hoe verleid jij jouw lief om te doen wat jij wilt?

‘Dat ga ik natuurlijk niet verklappen,’ zegt Fatima met een ondeugende glimlach naar haar vriend Joachim. ‘Als hij weet hoe ik dat doe, dan kan hij zich daartegen wapenen!’ Joachim kijkt verrukt naar zijn geliefde en zegt: ‘Wat een geweldig mens is ze toch, vind je niet?’

Fatima en Joachim wonen drie jaar samen en willen trouwen en willen daarbij niet over een nacht ijs gaan.

‘Ik kom uit een familie van scheidingen,’ legt Joachim uit. ‘Mijn grootouders zijn gescheiden, mijn ouders zijn gescheiden, hun broers en zussen zijn ook gescheiden en veel van mijn neven en nichten ook. Ik wil dat niet. Ik wil dat mijn kinderen opgroeien in een stabiel gezin met één mama en één papa die van elkaar en van hen houden. Daarom vindt ik het zo belangrijk om samen een aantal dingen door te spreken, voor we de knoop doorhakken.’

Fatima knikt. Ook in haar familie komen veel scheidingen voor, al is zij er van overtuigd dat Joachim en zij in elkaar de ware hebben gevonden. Om Joachim die zekerheid te geven, hebben ze gevraagd of ze een middagje Vileine Vragen voor Geliefden met zijn tweeën konden spelen, onder begeleiding van een coach.

Ze hebben veel plezier om de vragen, kunnen elkaar plagen al zijn er ook ernstige momenten en moeilijke issues te bespreken. De vraag ‘Hoe verleid jij jouw lief om te doen wat jij wilt?’ vinden ze beiden heel grappig. Omdat ze van elkaar weten dat ze elkaar kunnen verleiden om mee te doen, met de dingen die ze willen. Omdat ze veel voor elkaar over hebben en elkaar veel gunnen. Tegelijkertijd weten ze ook heel goed van elkaar welke grenzen er zijn, die ze hebben te respecteren.

‘Als mijn ouders maar zoiets gedaan hadden, voor ze gingen trouwen,’ verzucht Joachim aan het eind van de middag. ‘Dan waren ze nooit met elkaar getrouwd.’

‘Gelukkig hebben ze dat niet gedaan,’ reageert Fatima direct. ‘Dan was jij er niet geweest.’

Geschreven door Philine Spruijt

Philine Spruijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *