Hoe heet jouw biografie?

Hoe heet jouw biografie?

Ken je dat, die vrouwen die steeds weer kiezen voor mannen die zo fout voor ze zijn? Of die steeds weer in een baantje terecht komen waar ze helemaal niet passen. Of die juist altijd op hun pootjes terecht komen, wat ze ook uithalen? Waarom doen ze dat toch?

Als je heel goed terugkijkt naar je leven, kun je altijd een rode draad ontdekken. Dat is de kern van de biografische methode voor coachen. Met je coach ga je terugkijken op je leven aan de hand van een aantal thema’s. Door je eigen leven opnieuw te beleven, leer je je eigen thema’s en daarbij behorende OMA kennen. Waarbij ‘OMA’ staat voor overtuigingen, meningen en aannames. Je OMA kunnen je stimuleren om dingen op te pakken, maar ook juist een belemmering vormen om de stap te zetten die nodig is om jouw droom te realiseren. Daarom is het zo belangrijk om ze te leren kennen.

De vriendin die altijd foute mannen kiest, kan een minderwaardigheidscomplex hebben, waardoor ze niet gelooft dat er echt een ridder op het witte paard voor haar is. Als ze zo’n leuke man tegenkomt, zal ze zichzelf saboteren, want ze is vast niet goed genoeg voor hem. De vrouw die altijd kiest voor het verkeerde baantje en na een half jaar al weer op zoek is naar iets nieuws, heeft misschien teveel talenten en capaciteiten of weet niet waar haar passie echt ligt. Daardoor kan ze zich niet focussen op haar werk en is ze steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging, terwijl de echte uitdaging misschien wel ligt in het blijven. De vrouw die altijd op haar pootjes terecht komt, heeft misschien wel geleerd dat het onmogelijk is om succes te hebben, zonder er hard voor te werken. Dat je eerst een aantal keren op je gezicht moet, voor je mag slagen. Hoe het ook in elkaar zit, terugkijken op de belangrijke gebeurtenissen uit jouw leven, kan je helpen om je OMA te leren kennen, zeker als je merkt dat je jezelf tegenwerkt.

De eerste stap die je kunt doen, is de titel van jouw autobiografie te maken en die hieronder achter te laten. Wij zijn benieuwd naar jullie boeken!

 

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op www.sophiamagazine.nl

Geschreven door Philine Spruijt

Philine Spruijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *