Geven is ruimte maken om te ontvangen

Geven is ruimte maken om te ontvangen

December is de maand van geven en daardoor ook de maand van stress. Want zeg nou eerlijk, wat moet je kopen voor je oma en je ouders, die eigenlijk alles al hebben, wat ze willen hebben? En waarmee verras je je partner nog? En je beste vriend of vriendin?
Als je een middagje de tijd wilt nemen en op je intuïtie durft te vertrouwen, is dat helemaal niet zo’n probleem.

Begin met een lekker ontbijt of een lekkere lunch en maak een lijstje van degenen voor wie je een cadeautje wilt kopen. Denk bij iedere naam even aan die persoon. Kijk in gedachten rond in zijn kamer of zijn huis. Denk terug aan de laatste keer dat je met diegene uit eten bent geweest of iets hebt gedronken. Wat vond ze lekker? Waarover vertelde ze? Weet je nog hoe diegene rook? Welke kleuren hij droeg? Stel je voor wat diegene nu, op dit moment doet. Zo roep je een volledig beeld van diegene in je geest op.

Als je daarna door de winkels loopt, zul je merken dat cadeautjes naar je gaan roepen: ‘Ik ben voor …’  En als er voor iemand echt helemaal geen cadeautje staat te roepen, dan is er één geschenk dat helemaal in de roos zal zijn: Geef diegene een paar uur jezelf cadeau. Om samen uit te gaan, om klusjes voor op te knappen, om gewoon een goed glas wijn te drinken. Gegarandeerd dat je volgend jaar precies weet, wat je voor diegene gaat kopen.

Deze tekst stond op 12 december 2015 op de Scheur je los Coachingkalender, het best verkochte managementboek van het jaar, als het een boek was. De Scheur je los Coachingkalender 2018 kun je bestellen via managementboek.nl. Met 70 bijdragen van mij er in.

Geschreven door Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *