Geluk en Gedoe op het werk

Geluk en Gedoe op het werk

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 09/12/2016
9:30 am - 5:00 pm

Locatie
House of Performance

Categorieën Geen Categorieën


Beste mensen,

 

Geluk en gedoe op het werk zijn twee kanten van dezelfde medaille.

De laatste jaren is steeds meer aandacht gekomen voor geluk op het werk. Organisaties met gelukkige medewerkers kennen minder ziekteverzuim, minder conflicten en meer en betere prestaties.

Maar zolang er nog gedoe is, is het onmogelijk om gelukstrajecten te laten slagen.

Andersom: als gedoe op het werk goed wordt aangepakt, leidt dat tot gelukkiger werken. Daarom organiseren we op 9 december a.s. een dag over geluk en gedoe op het werk.

 

Een bijzondere dag over samenwerking in organisaties en hoe die effectiever, plezieriger en soepeler kan verlopen, met betere resultaten als gevolg.

De sprekers vertellen vanuit hun eigen ervaring met organisaties en organisatieprocessen. Een rijkdom aan kennis en inzichten!

 

* Een dag op de Hamburgerstraat kan niet zonder Onno Hamburger (Gelukkig Werken)! Erwin Klappe (Pro-Rail) en hij vertellen over geluk, gezag en leiderschap. Na hun succesvolle projecten, o.a. bij Amphia, zijn Onno en Erwin zich gaan afvragen: wat voor leiderschap is nodig om gelukkig werken in een organisatie tot stand te brengen en te houden?

In het Tijdschrift voor Coaching van september vind je een interview met hen over dit onderwerp. * Edwin Steenvoorden, Countrymanager Insights & Data Financial Services at Capgemini Nederland B.V. houdt een bijzondere presentatie over gigabytes en gevoel.

Waarop vertrouw jij?

* Philine Spruijt en Francine ten Hoedt spelen met de hele zaal de Veertig Vileine Vragen voor Geluk.

Vileine Vragen zijn prikkelende, onderzoekende vragen, waarmee je snel tot de kern van een onderwerp komt, zonder dat je er zware gesprekken over voert. Na het spelen met Vileine Vragen heb je altijd een beetje meer kennis van jezelf, heb je je medespelers beter leren kennen en je hebt denkvoer voor de komende dagen.

En vooral: je hebt gelachen!

Laura ten Hoedt 

‘Binnen de organisatiekunde is er veel bekend over de groeifases van organisaties, vanuit de psychologie kennen we de rouwfases en binnen de communicatiewetenschap is crisiscommunicatie een eigen thema.

Maar over het eindigen van een bedrijf en het directe effect op het gedrag en de onderlinge verhoudingen van de betrokkenen, daar praten we niet vaak (professioneel) over.

Wat kun je als manager doen om het eerder te zien aankomen en al eerder invloed uit te oefenen op de dynamiek in je bedrijf, ook zonder naar de cijfers te kijken?’ * Gea Peper

‘Gelukkige mensen functioneren beter, zowel in het ‘gewone’ leven als op het werk. Aandacht voor gelukkig werken levert medewerkers en organisaties veel op. De vraag die dan logischerwijs rijst is: hoe doe je dat?

Tijdens deze sessie gaan we in op hoe bedrijven en organisaties dit doen en krijg je handvatten aangereikt om met werkgeluk aan de slag te gaan. Na afloop van de sessie ontvang je het (e)boek: ‘De 12 dingen die je moet weten over gelukkig werken’.

Ralph van den Bosch (House of Performance) vertelt hoe je gamification kunt inzetten om nieuw gedrag aan te leren.

Hoe kun je gedragsverandering tot stand brengen zonder weerstand op te roepen? Dat doe je via gamification: het leren en ontwikkelen via het spelen van een spel.

Hoe dat in zijn werk gaat, hoor je in deze presentatie. * Francine ten Hoedt (Hat Trick) verkent met jou de kern van geloofwaardigheid en vertrouwen in samenwerkingsrelaties en projecten.

‘Welke geweldige methodiek je ook gebruikt, het hangt af van de relatie tussen de mensen en hun gedrag naar elkaar toe of er ook een geweldig resultaat komt.

Vertrouwen speelt een cruciale rol bij samenwerking. Wat is dat eigenlijk en hoe kun je dat vertrouwen verhogen?

 

Het dagvoorzitterschap is in de meer dan deskundige handen

van de immer verwonderde en verwonderingwekkende

Pascal den Hartog, organisatiespecialist bij House of Performance, waar de dag gehouden wordt.

 

Kortom:

Datum: 9 december 2016

Locatie: House of Performance, Hamburgerstraat 30, 3512 NS Utrecht

Je kunt vanaf 9.00 uur binnen lopen. Om 9.30 uur starten we en om 17.00 uur nemen we afscheid van elkaar. Gelukkig en geïnspireerd.

Deelnamekosten: € 181,50 voor een dag vol boeiende presentaties, lekkere catering en een goedgevulde goody bag.

Aanmelden kan door terug te mailen.

 

We hopen je te zien op 9 december in Utrecht!

Hartelijke groet,

 

Francine ten Hoedt

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *