Dilemma: Bezuinigingen

Dilemma: Bezuinigingen

De afgelopen twee jaar heb je voor een grote non-profit organisatie diverse coachingstrajecten gedaan. Bij het eerste contact was je al snel duidelijk dat de inkoper behoorlijk op de penning is. Hij vond dat je gebruikelijke tarief van € 150,00 per uur ex reiskosten en btw meer paste bij executive coaching dan bij het coachen van de mensen op de werkvloer. Na enig onderhandelen kwamen jullie uit op een afspraak van minimaal vijf trajecten per jaar, tegen een fee van € 120,00 ex. In het eerste jaar heb je inderdaad vijf mensen uit de organisatie gecoacht. Nu is het december van het tweede jaar en je hebt nog maar twee trajecten gedaan. De personeelswerker, met wie je contact hebt, spreekt van een financieel slecht jaar, forse bezuinigingen en geen ruimte voor extra’s.
De inkoper belt voor het contract van het volgend jaar. Ook hij heeft het over afnemende subsidies en donaties, over tegenvallende verkopen en opzeggen van leden. Hij wil het contract openbreken en je fee verlagen naar € 90,00 ex.

Je bent zelf de afgelopen jaren ook getroffen door de crisis. Je bent een paar vaste klanten kwijtgeraakt en hebt geen nieuwe klanten ervoor in de plaats gekregen. Deze organisatie heb je hard nodig om te kunnen blijven bestaan, maar € 90,00 is eigenlijk je eer te na. Jouw werk heeft de organisatie flink wat geld bespaard.

Wat doe je?

 

Geschreven door Philine Spruijt

Philine Spruijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *