Dilemma: Buiten gebaande paden gaan

Dilemma: Buiten gebaande paden gaan

Je bent al jaren intervisiecoach en faciliteert groepen young professionals in ontwikkeling. De intervisiesessies zijn altijd heel stimulerend, zowel voor de deelnemers als voor jezelf. Bij een groep merk je de laatste tijd dat het wat minder gaat. Dat is vooral te wijten aan het gedrag van Tom. Hij kwam bij de vorige bijeenkomst halverwege binnenstormen met onduidelijk gemompelde excuses. Hij was fysiek wel aanwezig, maar je zag dat hij met zijn hoofd heel ergens anders was. Nu belt hij af voor de bijeenkomst die over een uur begint. De andere leden van de intervisiegroep zijn verbaasd dat hij er niet is.

Je besluit zijn gedrag in de eerstvolgende intervisiebijeenkomst aan de orde te stellen. Maar voor het zover is, belt hij je op. Hij vertelt dat het slecht gaat tussen zijn vrouw en hem. Ze maken voortdurend ruzie, hun twee jonge kinderen lijden daar zichtbaar onder. Hijzelf kan zich niet meer concentreren op zijn werk. Zijn vrouw heeft nu relatietherapie voorgesteld. Daar wil hij wel aan meewerken, maar alleen als dat gedaan wordt door iemand die hij vertrouwt. Jij dus. Zijn vrouw vindt het prima. Zij wil alleen maar dat er snel een oplossing gevonden wordt voor hun problemen.

Je staat voor een dilemma: Je doet nooit persoonlijke of familiecoaching, je faciliteert altijd groepen. Tom is een gewaardeerd lid van een intervisiegroep die jij begeleidt. Hij spreekt zijn vertrouwen in jou uit en vraagt heel nadrukkelijk om jouw hulp, ook al weet hij dat dit niet jouw niche is. Wat doe je?

 

Geschreven door Philine Spruijt

Philine Spruijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *