AUW!

AUW!

?????????????

‘Mensen onthouden niet wat je zegt of doet, maar hoe je ze hebt laten voelen of geraakt hebt.’ stond ergens op Twitter. Dat doen dieren ook!

Sinds een jaar ben ik weer begonnen met paardrijden. Heerlijk! Ik voel me zo ontspannen en leeg in mijn hoofd als ik op de rug van zo’n dier zit. En tegelijkertijd is het heel inspannend is. Ik heb zelfs al meegedaan aan een springwedstrijd en vond het geweldig!

Een paar weken geleden reed ik op Dame Diva , een groot, onrustig paard. Ik vind het wel een beetje eng, maar ook een echte uitdaging om op haar te rijden. Zij reageert feilloos en direct op mijn gevoel, zelfs als ik zelf nog niet precies weet wat ik voel.

We reden rondjes in galop, ik was niet geconcentreerd en ineens merkte ik dat mijn laars uit mijn stijgbeugel gleed. De schrik sloeg om mijn hart. Diva reageerde direct toen ik van haar rug gleed en met een smak op de grond belandde. Heup bezeerd, benen bezeerd, knie beurs, nog weken plezier van gehad. Mijn trainer zette me direct weer in het zadel en gek genoeg hielp dat ook nog. Diva was nu rustig en deed precies wat ik haar vertelde.

Achteraf realiseer ik me dat zij me een geweldige les gegeven heeft, die geen enkele cursus mediatie, mindfulness ofzo kan geven: als je je niet concentreert op waar je mee bezig bent, val je op je bek!

 

December 2015

Geschreven door Philine Spruijt

Philine Spruijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *