Oud en nieuw

Oud en nieuw

sterretjescake

Nog even en we stappen 2016 binnen en verbinden we oud en nieuw. Eigenlijk doen we dat allemaal, elke dag. Door te praten met iemand die veel ouder of jonger is dan jij. Door te kijken op sites voor een andere doelgroep dan waar jij toe hoort. Door antiek te kopen en te combineren nieuw Scandinavisch design.
Dat verbinden van oud en nieuw is heel belangrijk. Waarom? Omdat we met elkaar één samenleving zijn. Hoe beter we elkaar begrijpen, hoe beter we samen kunnen opschieten.

Een prachtig voorbeeld vind ik de Baseballs. Duitse conservatoriumstudenten die nummers van nu coveren in een rock-and-rollversie. Ze zijn helemaal weg van de muziek van Elvis Presley, Bill Haley en de Everly Brothers. Maar tegen het geweld van techno, hiphop en al die andere hedendaagse stijlen vallen de oude rockers weg. Jongeren maken geen kennis meer met muziek die technisch zo goed in elkaar steekt en zo heerlijk is om echt op te dansen.

Ze zijn ook helemaal weg van de liedjes van Robbie Williams, Lady Gaga, Kate Perry en Elton John. Prachtige teksten, wijze woorden, die verhalen over het leven anno nu, over wat jongeren beweegt. Alleen die worden niet geluisterd door ouderen, die kunnen niet overweg met de muziek van nu.

Door de beide periodes in de muziekgeschiedenis te combineren, slaan ze The Baseballs een brug tussen oud en nieuw. Ouderen maken kennis met de teksten van nu, jongeren met de muziek van vroeger. En die verbinding werkt goed: het publiek van The Baseballs bestaat uit mensen van alle leeftijden, die even enthousiast meezingen, – neuriën en – dansen (voor zover fysiek nog mogelijk). Een prachtig voorbeeld hoe oud en nieuw verbonden kunnen zijn. Luister maar eens naar: This is a night.

We wensen iedereen een geweldige oudejaarsnacht en een spetterend 2016!

Francine en Philine

Deze tekst is gebaseerd op het item van 24 oktober 2015 van de Scheur je Los Coachingkalender, het best verkopende managementboek van het jaar, als het een boek was. Je kunt je Coachingkalender voor 2016 bestellen via managementboek.nl. Daarin vind je 70 bijdragen van mijn hand.

Geschreven door Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *