Hoe krijgt een onbekende ruzie met jou?

Hoe krijgt een onbekende ruzie met jou?

conflict1

‘Laatst waren mijn vrouw en ik heerlijk samen naar de bios. Dat was al jaren geleden, omdat de kinderen te klein waren. Maar nu kon het ineens. We hadden genoten van de film en gingen met een stralend humeur op weg naar huis.

Tot we probeerden de parkeergarage uit te rijden. Je kent dat wel. Kaartje insteken, boom omhoog, een auto kan wegrijden en de volgende mag hetzelfde doen. Het was druk en laat. Auto’s kwamen van verschillende kanten naar de uitrit rijden.

Het viel ons op hoe weinig de automobilisten op de uitrit auto’s die van opzij kwamen er tussen lieten. Integendeel, iedereen ging nog wat dichter op zijn voorganger rijden om ervoor te zorgen dat er geen gaatje ontstond waardoor er een ander tussen kon. Asociaal!’ vertelde een coachee.

‘Als je me vraagt, hoe krijgt een onbekende ruzie met jou, dan is het om dit soort dingen. Mensen nemen voorrang in plaats van het te geven. Dat zie je niet alleen in parkeergarages, maar eigenlijk overal in de maatschappij. Dat vind ik zo jammer. Het maakt iedereen alleen maar opgefokter.

Weet je, als je allemaal uit die bioscoop komt, dan is het toch veel leuker om dat fijne gevoel te verlengen, door elkaar de ruimte te geven om weg te rijden? Als je iets leuks doet voor een ander, voelt die ander zich fijn en ben je zelf ook blij. Dat beetje elegantie in de omgang met onbekenden, dat maakt het leven zoveel leuker!’

Deze vraag is afkomstig uit de Veertig Vileine Vragen voor Conflicten.

 

De Veertig Vileine Vragen kun je bestellen door een mail te sturen naar stop@coachingcarrousel.com ovv bestellen Veertig Vileine Vragen voor …. Je vult dan zelf het spel in dat je wilt bestellen. Ook dit jaar bieden we je in het laatste staartje van het jaar aan om de spellen de Veertig Vileine Vragen voor … met korting aan te schaffen. Tot en met 24 december koop je 3 spellen naar keuze à 14,95 en betaal je geen verzendkosten. Je kunt kiezen uit de Veertig Vileine Vragen voor: Jezelf, Geliefden, Conflicten, op het Werk, Coaches, Ondernemers, Ouders van Zorgintensieve kinderen en de Spin in ’t Web.

Bestel je het spel de Veertig Vileine Vragen voor Coaches, in deze periode, dan kosten die geen 14,95, maar slechts 12,00 per stuk inclusief btw en verzendkosten. (deze aanbieding geldt niet wanneer er al een andere kortingsregeling van toepassing is)

Geschreven door Philine Spruijt

Philine Spruijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *